Superliga 2017/2018, 19. kolo, ne 7.1.2018, MSH Vodova Brno
Bulldogs Brno
PANTHERS OTROKOVICE B
2:5
1:0, 0:5, 1:0

branky: 11. Luděk Ondráček, 55. Jiří Bauer - 21. Pavel Jurčík, 29. František Vykopal, 31. Lukáš Petřík, 36. Marek Zapletal, 38. František Vykopal; rozhodčí: Lukáš Svrček - Radim Waliczko; vyloučení: 2:0; využití: 0:1; diváků: 354; zásahy brankářů: Jan Mazánek 6, Kryštof Bartek 6 - Radovan Michajlovič 16;

Bulldogs Brno: Mazánek (Bartek) - Juhaňák, Bauer, Kadlec, Galuszka, Surkoš, Sládeček, Kladivo, Žižka - Mráz, Lorenc, Coufal, Kadavý, Pešák, Černoch, Koláčný, Voltner, Ondráček, Michálek
PANTHERS OTROKOVICE B: Michajlovič (Malina) - Nagy, Ťopek, Švajný, Kostka, Čevela, Koníček - Pešat, Petřík, Sovják, Kittel, Zapletal, Jurčík, Szweda, Vykopal

V neděli 7. 1. od 17 hodin začalo moravské derby mezi Brnem a Otrokovicemi. Od začátku zápasu mohli diváci vidět taktickou bitvu, kdy každý tým chtěl mít míček na svých holích co nejdéle. Jako první si vytvořili velkou šanci hosté, ale Kittel prázdnou branku vysoko přestřelil. Poté přišlo několik dobrých příležitostí pro hosty, ale buď byly střely nepřesné nebo je vychytal Mazánek. Nakonec jako první otevřeli skóre domácí. Po dobře zahrané standartní situaci se trefil Ondráček. Vstřelená branka ovšem neměla žádný vliv na změnu hry. Oba týmy stále hráli svoji hru. První třetina tak skončila minimálním rozdílem ve skóre.

Do druhé třetiny měli lepší vstup Otrokovice, když se po 39 vteřinách trefil Jurčík. Buldoci se snažili o rychlou odpověď, ale Michajlovič byl pozorný. Po 8 odehraných minutách druhé třetiny už Panteři vedli. Po milimetrové přihrávce od Pešata uklidil míček do prázdné branky Vykopal. Chvíli poté byl vyloučen brněnský Lorenc. Otrokovice nabídnout šanci využily a zvýšily skóre na 3:1. Do konce třetiny se jim podařilo vstřelit další dvě branky a do šaten si odnášely náskok 5:1.

Ve třetí třetině jsme viděli podobný průběh jako v první části. Buldoci častěji na balónku, ale šance na straně Otrokovic. Ovšem branka dlouho nepadla. To změnil až v čase 54:43 Bauer a snížil na 2:5. Více ovšem už domácí nestihli a Otrokovice si připsaly vítězství.

Ohlasy trenérů

Komentář trenéra domácích Kyzlinka: "Zápas jednoznačně rozhodla druhá třetina. Kvůli tomu že jsme odstoupili od naší taktiky."

Komentář trenéra hostí Karla Ševčíka: "V první třetině byla znát herní pauza po svátcích a trošku pomaleji jsme se dostávali do zápasu. Čekali jsme, že Brno nás bude zkoušet presovat, ale celkem jsme se s tím vypořádali. Postupně jsme dostali zápas pod kontrolu a v některých momentech bylo znát, že už hráči trošku šetří síly na zítřejší těžký špíl se Spartou. V poslední třetině bylo pár vyložených šancí na obou stranách, výborně zachytal Michajlovič. Čekal jsem závěrečný nápor Brna a hru v šesti, naštěstí nám to soupeř ulehčil a nemuseli jsme jít v závěru na krev. Soupeři děkujeme za zápas."

Generální partner

Generální podporovatel

Hlavní partneři

Partneři