Lukáš Uhrinovský: Sezóna 2013/2014 byla pro mě nejlepší

Dlouholetá opora Panterů Lukáš Uhrinovský se loučí s vrcholovým florbalem a vrací se do rodných Počenic.  

Jak těžké bylo rozhodování o ukončení Superligové kariéry?

Rozhodování o ukončení mé kariéry v Otrokovicích bylo hodně složité. Za ty roky, co jsem strávil v Otrokovicích, jsem poznal spoustu skvělých lidí, ať už trenéry tak spoluhráče, o to bylo mé rozhodování těžší. Navíc poslední 2-3 roky mě trápily zranění a těžko jsem se poté dostával zpět do formy. Do toho mě brzdila i práce a nemohl jsem stíhat všechny tréninky. I to byl důvod, proč jsem poslední sezonu hodně přemýšlel o tom, zda dále pokračovat. Nakonec jsem se rozhodl, že se vrátím zpět do Počenic.

Na které období u Panterů a proč budete vzpomínat nejraději?

Je to docela těžké vybírat, na které období budu nejraději vzpomínat. Pro mě to bude sezona 2013/14, kdy se mi dařilo nejvíc za celé období strávené v Otrokovicích. Navíc jsme v této sezoně postoupili do semifinále Extraligy po velmi dramatickém čtvrtfinále s Chodovem, na což nikdy nezapomenu a do toho jsme hráli i finále Českého poháru. Pro mě jednoznačně nejlepší sezona.

V sezoně 2013/14 jste byl nejproduktivnějším hráčem Panterů. Byl to vrchol vaší kariéry?

Pravděpodobně to byl vrchol. Sezóna 2013/2014 byla pro mě nejlepší, kterou jsem v Otrokovicích zažil. Tím však nechci říct, že zbylé roky jsem si neužil. :) 

Jak moc se změnil florbal od té doby, co Panteři postoupili do nejvyšší soutěže a vy jste přišel do Otrokovic?

Od doby, kdy jsem přišel do Otrokovic se florbal hodně posunul směrem dopředu. Já vlastně ani nedoufal, že bych si mohl někdy zahrát Extraligu. Byla to pro mě velká neznámá, byla tam spousta šikovných hráčů, které jsem vůbec neznal a měl jsem i trošku strach, abych si vybojoval místo v týmu. Hned ze začátku nás však kluci začali brát jako sobě rovné, i když tam byla nějaká ta konkurence. :) Hodně mi v začátcích pomohlo, že jsem do Otrokovic nešel sám a byl tam se mnou Tomáš Bláha (který bohužel brzy skončil) a na koho nemůžu zapomenout je Radovan Michajlovič, skvělý brankář a kamarád, který mě podporoval, když se mi zrovna nedařilo.

Budete se jezdit do Otrokovic dívat na Superligové zápasy?

Ano do Otrokovic se budu určitě jezdit dívat na zápasy, protože to tam mám moc rád. Navíc je tam skvělá parta kluků, na kterou nikdy nezapomenu. Nemůžu zapomenout na fanoušky kteří byli za ty roky nejlepší v republice a dokázali vytvořit neskutečnou kulisu, což nám hodně pomáhalo. Chtěl poděkovat bývalému manažerovi Peťovi Hrabcovi, za to že si vybral zrovna mě a dal mi příležitost zkusit Extraligu, dále trenérům (Aleš Prudký, Martin Hála, Jan Holovka, Martin Hájek, Pavel Gofroň, Daniel Folta, Karel Ševčík, Michal Kvapil..nerad bych na někoho zapomněl), všem patří velký dík za ta léta dřiny na ovále a v hale, bude mi to chybět:). Chci poděkovat všem klukům, které jsem za tu dobu stihl poznat, a kteří mě hodně naučili a pomáhali mi . A nakonec velký dík patří Kájovi Ťopkovi, skvělému člověku, bez kterého bych se nedostal tak vysoko. Florbal v Otrokovicích mi bude moc chybět, protože mě držel hodně nad vodou v těžkých chvílích. Děkuji za vše.

Vracíte se do Počenic. Máte ještě nějaké florbalové ambice s mateřským klubem?

Ano, po letech se vracím do Počenic.  Ambice tam určitě nějaké jsou, navíc se jim podařilo postoupit do Národní ligy, takže ji budeme chtít určitě udržet a udělat co nejlepší výsledek. Do toho bych chtěl vypomáhat s trénováním dětí a předat jim nějaké zkušenosti :) A kdo ví, třeba se potkáme s Otrokovicemi v poháru, jak tomu bylo v roce 2015 kdy jsem hájil barvy Otrokovic.

Tímto chci popřát Otrokovicím hodně štěstí, mnoho úspěchů v následujících sezonách a hlavně ať se klukům vyhýbají zranění. Hrajte SRDCEM tak jako doposud.

Generální partner

Generální podporovatel

Hlavní partneři

Partneři