Superliga 2017/2018, 11. kolo, po 13.11.2017, Home Credit Aréna Liberec
Liberec
PANTHERS OTROKOVICE B
4:7
0:5, 4:1, 0:1

branky: 21. Radek Valeš, 21. Jakub Kopecký, 29. Jan Baudisch, 40. Tomáš Marek - 3. Martin Szweda, 5. Lukáš Pešat, 10. František Vykopal, 11. Lukáš Pešat, 16. Tomáš Sovják, 26. Petr Kittel, 59. Marek Zapletal; rozhodčí: Jakub Nábělek - Radek Štengl; vyloučení: 1 + Radek Valeš 5:0; využití: 0:0; diváků: 530; zásahy brankářů: Vít Vaníček 12 - Radovan Michajlovič 17

Liberec: Vaníček (Chyna) - Veselý, Klucho, Strobach, Kroupa, Hrůza, Bitman - Ferdan, Marek, Valeš, Kopecký, Kořínek, Salát, Böhm, Baudisch, Hůza
PANTHERS OTROKOVICE B: Michajlovič (Malina) - Koníček, Nagy Mi., Ťopek, Kostka, Čevela - Zapletal, Pešat, Sovják, Jurčík, Petřík, Kittel, Vykopal, Szweda, Kvapil

V neobvyklém pondělním termínu a před kamerami České televize začal od 18 hodinsouboj mezi hostujícími Pantery a domácím Libercem.

Od začátku zápas bylo vidět, že nás čeká taktický souboj. Do utkání vstoupili lépe hosté, když skóre otevřel už ve 3. minutě Szweda. O dvě minuty později už to bylo 2:0, to se trefil po krásné akci Pešat. Hosté byli lepším týmem a diktovali tempo utkání. V průběhu první třetiny se trefili ještě Vykopal, znovu Pešat a Sovják. Na ukazateli skóre tak svítil výsledek 5:0 po první třetině.

Domácí tým tak měl velmi těžký úkol, pokud chtěl pomýšlet ještě na nějaký obrat, tak musel zlepšit svoji hru směrem dopředu. A to se Liberci také povedlo, protože během první minuty druhé třetiny se dokázali trefit hned dvakrát. Ovšem za Otrokovice dokázal po chybě v rozehrávce domácích Kittel. Domácí zlepšeným výkonem dokázali vstřelit do konce třetiny ještě dvě branky, takže do závěrečné dvacetiminutovky měli pouhé dvoubrankové manko na Pantery.

Třetí třetina ovšem byla co se týče brankových situací nejchudší. Oba týmy dobře bránili a když už se vyskytla příležitost, tak útočníci ztroskotali na brankářích. V závěru zápasu zkusil Liberec odvolat brankáře, ovšem místo snížení skére přišla branka z hole Zapletala. Závěr utkání už si otrokovický tým pohlídal a zvítězil tak 7:4.

Ohlasy trenérů

Komentář trenéra domácích(Filip Hanžl): Bohužel jsme začali hrát na plno až po první třetině. Je vidět, že když hrajeme na 100 procent tak můžeme hrát s kýmkoliv. Věříme, že příští zápas začneme hrát od první minuty naplno.

Komentář trenéra hostů(Karel Sevčík): Do zápasu jsme šli s cílem zachytit začátek, což se nám povedlo až překvapivě lehce. Pod dojmem vysokého vedeni 5:0 jsme polevili a dostali domácí svýma chybama do zápasu. Jsem rád, že nezklamali mladíci Vykopal a Szweda, kteří si po delší době odkroutili celý zápas. Tým zaslouží pochvalu za nasazení, zodpovědnost a skvělé kombinace. Soupeři děkujeme za zápas.

Generální partner

Generální podporovatel

Hlavní partneři

Partneři