Superliga 2017/2018, 12. kolo, pá 17.11.2017, SH Štěrkoviště Otrokovice
PANTHERS OTROKOVICE B
Pardubice
2:0
0:0, 1:0, 1:0

branky: 25. Pavel Jurčík, 57. Petr Kittel; rozhodčí: Jiří Filipčík - Ondřej Filipčík; vyloučení: 2:2; využití: 0:0; diváků: 638; zásahy brankářů: Radovan Michajlovič 12 - Jakub Levínský 21;

PANTHERS OTROKOVICE B: Michajlovič (Malina) - Nagy Mi., Švajný, Kostka, Ťopek, Koníček, Čevela - Zapletal, Sovják, Pešat, Petřík, Juřčík, Kittel, Szweda, Vykopal, Kundrata, Kvapil
Pardubice: Levínský (Musil) - Oubrecht, Kunt, Jedlička, Brychta, Škeřík, Bíly, Krigovský, Ďopan - Petr, Janeček, Kourek, Teichman, Dlesk, Gregor, Pakosta, Němeček, Černý, Formánek

Před úžasnou diváckou kulisou nastoupili Panteři v pátek od 19 hodin proti Sokolům z Pardubic. Od začátku utkání šlo poznat, že nás čeká taktické utkání, ve kterém budou vládnout obrany s brankáři. Oba týmy hráli ze zabezpečených obran a do útoku se příliš netlačili. Aktivnějším týmem směrem k soupeřově bráně byli domácí, kteří vyslali celkem 10 střel, zatímco hosté pouhé dvě. První třetina skončila bez branek.

Do druhé třetiny vstoupili oba týmy stejně jako do předchozí. Tedy neudělat žádnou chybu a nenabídnout soupeři šanci. V čase 24:41 Panteři zužitkovali brejkovou situaci dva na jednoho a šli do vedení 1:0. Střelcem byl Pavel Jurčík. Zbytek třetiny byl ovšem v ještě defenzivnějším duchu než v třetině první. Dokazuje to celkový počet 5 střel obou týmů dohromady.

Do závěrečné části nastoupili aktivněji Sokolové, kteří napadali rozehrávku Otrokovic. V čase 48:51 byl vyloučený Ťopek za držení a Pardubice tak měli příležitost v podobě přesilové hry. Tu ovšem nedokázali využít. V čase 54:45 byl vyloučen pardubický Krigovský. Panteři sice přesilovou hru nevyužili, ovšem jedenáct vteřin po vypršení trestu se trefil Kittel a poslal domácí do dvoubrankového vedení. Závěrečná hra hostů bez brankáře branku nepřinesla a Panteři tak mohli slavit výhru.

Ohlasy trenérů

Komentář trenéra domácích pana Karla Ševčíka: "Dnes jsme hráli s Pardubicemi o šest bodů a vítězství jsme podřídili vše. Cílem bylo vůbec nechybovat, věděli jsme, že padne minimum gólů, což se potvrdilo. Famózně zachytal brankář Michajlovič, který vychytal své první čisté konto v kariéře v nejvyšší soutěži. Pochvalu zaslouží celý tým za obrovské nasazení, obětavost, zodpovědnost a dnes jsme se drželi hesla "Hrajeme srdcem". Jsem rád, že byl dnes plný dům a děkuji divákům za skvělou atmosféru. Soupeři děkujeme za zápas."

Komentář trenéra hostů pana Milana Koubka: "Vyrovnaný zápas, ve kterém dominovaly obrany a brankáři. Bohužel Otrokovice dneska svoji šanci proměnili a nám se to nepovedlo. Děkuji fantastickým divákům za vytvoření bouřlivé atmosféry, na kterou jsme z domácího prostředí zvyklí."

Generální partner

Generální podporovatel

Hlavní partneři

Partneři