CE liga juniorů 2019/2020, Předkolo 3, út 3.3.2020, VUT CESA Brno 1
Gullivers Brno
PANTEŘI
7:3
1:1, 4:2, 2:0

Sokol Brno I EMKOCase Gullivers - PANTHERS OTROKOVICE 7:3

branky: 8. Alex Dokládal, 24. Jiří Suchomel, 24. Jiří Suchomel, 29. Štěpán Kouřil, 31. Jiří Suchomel, 51. Alex Dokládal, 58. Jiří Suchomel - 10. Adam Javořík, 24. Ondřej Malý, 37. Milan Sousedík; rozhodčí: Jan Beránek - Jaroslav Přibyl; vyloučení: 2:2; využití: 1:1; diváků: 105; zásahy brankářů: Jakub Flek 23 - Matěj Kubíček 22; po třetinách: 1:1, 4:2, 2:0;

Gullivers Brno: Flek (Lysák) - Synek, Malý, Novotný, Suchomel, Kouřil, Dvořák, Šimoník, Procházka, Kozák, Konstant, Dokládal, Kos, Dvořák, Vejmělka, Jedlička, Indruch, Schwesig, Kondrád
PANTEŘI: Kubíček (Vorálek) - Kopecký, Štourač, Sousedík, Hájek, Malý, Chudíček, Javořík, Hrtús, Popovský, Jančík, Malošík, Michálek, Kopčil, Řezáč

Rozhodující zápas zavedl otrokovické borce opět na halu VUT v Brně. Hala se velmi slušně zaplnila a bylo jasné, že to bude boj nejen mezi střídačkami ale také na tribuně. Převaha byla na straně domácích, avšak tvrdé fanouškovské jádro Otrokovic se nenechalo zahanbit a postavilo tábor přesně uprostřed tribuny. Vše bylo nachystané a zápas mohl začít přesně v 18:15 středoevropského času.

První třetina překvapila nejedno fanouška domácích. Převaha byla na hostující straně, která velmi hlasitě podporovaná svými "fans" dělala jeden útok za druhým. Aktivní začátek vyšel ale vniveč a v 7. minutě se nenápadnou střelou prosazují domácí. Tento gól ale otrokovické borce ještě více nabudil. Jako profesionální uklízečka se zachoval v 10. minutě Javořík. Z volného úderu si všiml pavučiny v pravém horním rohu branky a nechytatelnou ranou zde uklidil. Další šance už gólem nekončí a do šaten se jde za stavu 1:1. Neproměněné šance budou v pozdějším vývoji utkání velmi mrzet.

Druhá třetina začala velmi dobře. Centr za obranu od Kopeckého hned z první uklidil do brány Malý. Bohužel o pět vteřin později je zase srovnáno. Lehkovážnost v obraně Brno potrestalo. Tím začalo šest minut hrůzy. O dalších dvanáct vteřin později se trefuje Brno znovu a bere si vedení na svou stranu. Hosté velmi hlasitě podporovaní svými fanoušky se svou aktivitou snaží opět skóre srovnat. Snaha ale vždycky končí u domácího brankáře. Ve 28. a 30 minutě další dva hřebíky do pomyslné rakve zatloukají domácí útočníci. Z velmi nadějného stavu 2:1 je rázem v polovině zápasu stav 2:5. Šanci otrokovickému týmu dal premiérový střelec z minulého zápasu Sousedík, který dorážkou využil přesilovou hru. Do kabin se jde za stavu 5:3 pro domácí.

Třetí třetina nabídla dvě odlišné strategie. U domácích byla snaha o udržení postupového výsledku a u hostů jednoznačná touha vyrovnat. Bohužel náročný program za poslední dny si vybral svou daň. Síly velmi rychle mizí a s ní i naděje na zvrat. Otrokovice tlačí do obrany domácích ale místo kontaktního gólu přichází smutná chvíle. V 50. minutě rychlý protiútok zakončují domácí a stav je rázem o propastné tři branky. Ani mohutné povzbuzování už tento výsledek nedokázalo změnit. Kluci si ale zaslouží obdiv za to, že i v této chvíli se snaží se zápasem něco udělat. Další útoky a střely bohužel nenachází svůj cíl. V 58. minutě uzavírá skóre domácí útočník, který využívá propadu otrokovické obrany. Bohužel je konec, siréna oznamuje konec zápasu a radost na domácí straně je hořce vykoupena zklamáním na straně Otrokovic. Nepovedená část druhé třetiny rozhodla zápas a to znamená, že pro tým Panthers Otrokovice sezóna končí.

Tímto bych chtěl ještě jednou poděkovat všem, kteří nás podporovali. V průběhu celé sezóny a krátkého Play-Off jste vytvořili skvělou atmosféru, za kterou moc děkuji!

Zároveň chci poděkovat také všem hráčům za výkony předvedené v sezóně a za společnou cestu celou sezónou.

KLUCI DÍKY!!

Ohlasy trenérů

Komentář trenéra hostí:Dnes jsme odehráli jednu z nejlepších prvních třetin v sezoně, bohužel jsme z ní gólovou převahu nezískali. Zápas nejspíš rozhodly slepené góly Gulliverů ve druhé třetině. My jsme pak ve druhé polovině nestačili fyzicky. Klukům děkuji za celou sezonu a doufám, že je posune zase o krok dál v jejich kariéře. Soupeři gratuluji k postupu a přeji hodně úspěchů do dalších bojů.

Komentář trenéra domácích: První třetina nekvalita na míčku z naší strany a podle toho taky zbytečně nervozní herní projev. Od druhé třetiny jsme už rychlostně i kombinačně na hřišti dominovali, což se postupně projevilo na skóre. Jsem rád, že mi hráči zkazili dovolenou a musíme hrát i další minimálně dva víkendy. Děkuji Otrokovicím za férovou a troufnu si tvrdit super sérii z obou stran. A děkuji fanouškům obou týmů, kteří předvedli nádhernou kulisu.

Generální partner

Generální podporovatel

Hlavní partneři

Partneři